GEBRUIKSTIPS

Tips tijdens transport en opslag

Anthuriums zijn gevoelig voor kou ; bewaar ze niet in een koelcel. De optimale opslagtemperatuur ligt tussen 18 en 20 graden Bij temperaturen onder de 15 graden neemt de kans op blauwverkleuring toe. Anthurium voorzichtig behandelen, absoluut niet stoten. Beschadigingen worden pas in een later stadium zichtbaar,namelijk door zwartverkleuring.
 

Tips voor de bloemist

De anthurium wordt als een exclusieve bloem gezien. Aan de sierwaarde en verwerkingswijze wordt door de consument hoge eisen gesteld. Let daarom op op de volgende aspecten: Voorkom beschadiging door de bloemen voorzichtig uit de verpakking te halen.De onderste 5 centimeter van de steel schuin afsnijden met een scherp mes. Daarna direct de bloem in een schone vaas/emmer plaatsen. Anthurium heeft geen snijbloemenvoedsel nodig,maar verdraagt het wel. Bij gemengde boeketten kan daarom zonder bezwaar snijbloemenvoedsel worden gebruikt. Niet in de koeling zetten. bij temperaturen onder de 15 graden neemt de kans op blauwverkleuring toe. De Anthurium heeft een zeer lange houdbaarheid, mits aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan.
 

Tips voor de de consument

Als u anthuriums koopt snij dan met een scherp mes een klein stukje van de steel af en zet deze in schoon water. Het na een aantal dagen opnieuw schuin afsnijden en in schoon water zetten werkt eveneens gunstig op de levensduur.

Bloemstukken of boeketten waarin anthuriums verwerkt zijn, op normale wijze behandelen, water geven, niet op de tocht zetten en uit de zon houden. Anthuriums nooit beneden 15 °C plaatsen omdat dan blauwverkleuring kan optreden. Anthuriums kunnen in principe met alle andere bloemsoorten samen worden verwerkt. Anthurium heeft geen snijbloemenvoedsel nodig,maar verdraagt het wel. Bij gemengde boeketten kan daarom zonder bezwaar snijbloemenvoedsel worden gebruikt. Als gevolg van de lange houdbaarheid van de anthurium zult u de andere bloemen in het arrangement soms wel een ofwel twee keer moeten vervangen.